Visuaalinen Provinssi

Provinssi visuaalisempana kuin koskaan aikaisemmin!

Visuaalisuus oli Provinssissa kesällä 2016 suuremmassa roolissa kuin koskaan. Sekä visuaalisuus että toiminnallisuus toteutettiin taiteen kautta. Taidehankkeita tuli alueelle useita ja niissä yhdistyivät leikkisyys, yllätyksellisyys ja odottamattomat materiaalit. Taide valtasi myös tilaa yllättävistäkin paikoista ja silmät kannatti pitää alueella avoinna.

Provinssin taidetta
Kuva: Provinssi / Mika Alavesa

Provinssin taidehankkeet ja somistuksen suunnitteli kuvataiteilija Landys Roimola (1992). Roimola on tunnettu kierrätysmateriaalien käytöstä ja myös Provinssin teokset syntyivätkin muille tarpeettomasta roskasta. Taiteilija leikkii ajatuksella ikuisesta taideteoksesta osana materiaalin elinkaarta, eikä uutta roskaa synny. Materiaalit Landys valikoi yhteistyössä Provinssin pitkäaikaisen jätehuoltopartnerin Lakeuden Ympäristöhuollon kanssa.

 

Origamilinnut lammessa
Kuva: Provinssi / Anssi Walta

BIRDS. Lammen origamilinnut tehtiin täysin jätestyroksista.

“Uudenlaisen visuaalisen maailman luominen perinteikkään Provinssin ympärille oli suuri, jännittävä ja ennen kaikkea innostava haaste. Näin suuren kokonaisuuden luominen, hallinta ja toteutus on myös todella erilaista aiemmista projekteista. Tällainen mahdollisuus osuu harvoin jos koskaan kohdalle ja olisin voinut haljeta innosta!” Landys kertoo.

 Ihmisiä sukeltamassa muovijätettä symboloivaan taideteokseen

PLASTIC SEAWEED. Osallistava taideteos joka viestii vuosittain mereen päätyvän muovijätteen valtaisasta määrästä. Roimolan eivät ole vain katselua varten, vaan joihinkin pääsi myös osallistumaan! Esimerkiksi Plastic Seaweed -teokseen oli mahdollista sukeltaa sisään ja kokea taideteoksen monin eri aistein.

 

Norsutaideteos

NORSU. Norsu kuvasti kahden hengen talouden vuosittain tuottamaa jätemäärää (1000 kg). Norsun matka Rytmikorjaamolta Törnävänsaareen kesti yli 5 tuntia ja sen siirtämiseen osallistui lähes 20 henkeä, mutta matka oli sen arvoinen. Norsu oli yksi Provinssin kuvatuimpia elementtejä tänä vuonna. 

Landys Roimola vastaa Provinssin aluetaiteesta myös vuonna 2017! Uusia, yllättäviä ja ihastuttavia teoksia on siis luvassa tulevilla festivaaleilla, joten pidä silmä tarkkana festivaalialueella!

Landyksen töihin voit tutustua osoitteessa: www.landysroimola.com

 

Tukos Media ja EPKK alueen ilmeen uudistajakumppaneina

Osaavat ja sitoutuneet kumppanit olivat elintärkeässä roolissa Provinssin alueen visuaalisessa kasvojenkohotuksessa. Provinssi tuotti kesällä 2016 useita näyttäviä visuaalisia elementtejä yhteistyössä helsinkiläisen Tukos Median kanssa. Tukos Media toi teknisen osaamisensa lisäksi festivaalituotantoon rohkeita ideoita ja näkemystä tukemaan alueen visuaalista uudistustyötä. 

Kuvakollaasi taideteoksista 

Seinäjokelainen Painotalo EPKK vastasi suuresta osasta Provinssin kangas- ja kylttipainatuksista, kuten esimerkiksi vaativista ja näyttävistä lavakangastuotannoista. Hurja työmäärä edellytti korkeaa toimitusvarmuutta ja laadukasta kalustoa, mitä EPKK kykeni festivaalille tarjoamaan.

 

Provinssin kaikki lipputyypit nyt myynnissä! 

Siirry Provinssin lippukauppaan

16.5.2017
Provinssi-lehti 2017

Provinssi-lehti on nyt julkaistu! Lue tärpit ja fiilistele Provinssia jo etukäteen! Digilehti luettavissa: Provinssi-lehti 2017..
Lue lisää »

10.5.2017
OHJELMA VALMIS JA AIKATAULUT JULKISTETTU

Provinssin viimeiset esiintyjät ja soittoaikataulut on julkistettu! Pääesiintyjien The Killersin, Ellie Gouldingin, Profeettojen, Ultra Bra:n, Die Ant..
Lue lisää »