Visuaalinen Provinssi

 

Provinssin norsutaideteos
Kuva: Provinssi / Mika Alavesa

Provinssin silmiähivelevä aluetaide koostuu taas tänä vuonna miltei kokonaan kierrätetyistä materiaaleista. Kierrätetyn materiaalin käytöstä taideinstallaatioissaan tunnettu taiteilija Landys Roimola loihtii Törnävänsaaresta taianomaisen ympäristöä kuormittamatta.

Provinssin näyttävä maamerkki, Norsu muutti alueelle vuonna 2016 ja asustelee Törnävänsaarella vielä tänäkin päivänä. Norsu on Roimolan suunnittelema ja kuvastaa kahden hengen talouden vuosittain tuottamaa jätemäärää (1000kg). Norsun matka Rytmikorjaamolta Törnävänsaareen kesti yli 5 tuntia ja sen siirtämiseen osallistui yli 20 henkeä!

Lammen origamilinnut
Kuva: Provinssi / Palsa

Provinssi sai vuonna 2016 Ekokompassi tapahtuma - ympäristösertifikaatin erityismaininnalla taiteellisesta luovuudesta ympäristöasian esilletuomisessa. Tänä vuonna sama linja jatkuu ja muille tarpeettomat roskat saavat uuden elämän osana Provinssin upeaa aluetaidetta. Suuressa osassa tulee olemaan osallistaminen - taidetta ei tarvitse tyytyä vain katselemaan, vaan teoksiin voi sukeltaa sisään ja niitä voi kokea monin eri aistein.

Mahtipontisin installaatio tulee olemaan alueelle rakentuva labyrintti, jossa vierailijat voivat sukeltaa sisään erilaisiin maailmoihin. Maailmat vievät vierailijat toisiin todellisuuksiin ja nämä maailmat ovat toinen toistaan lumoavampia. Digitaalisuutta hyödyntämällä labyrinttiin luodaan vuorovaikutteinen metsä, joka reagoi ihmisen liikkeisiin. Näin ollen kokemus on jokaiselle vierailijalle erilainen. Interaktiivinen metsä on graafisen suunnittelijan ja kuvittajan, Sofia Pusan käsialaa. Escape Room Helsingin ongelmanratkaisutehtävä on myös osa labyrinttia ja Suomen Lanka Oy:n langat ovat koristavat kaunista installaatiota. Minifactoryn 3D-tulostin on tänäkin vuonna festivaalikävijöiden ihailtavana.

Luonnoksia labyrintti-installaatiosta
Labyrintti-installaation luonnoskuvia

Taiteeseen voi Provinssissa törmätä missä tahansa - vedessä, maassa, ilmassa ja jopa ihmismassojen joukossa. Stadin Ammattiopiston opiskelijat luovat eläviä taideteoksia alueelle ja Seinäjoen Kansalaisopiston kanssa yhteistyössä luodut taideteokset ovat osa kaunista taidekokonaisuutta. Yhdessä Lakeuden Ympärisöhuollon kanssa etsitään kierrätysmateriaalia, josta taideteokset luodaan. Vallilan kauniit printit tulevat myös olemaan isosti näkyvillä festivaalialueella.

Landys Roimola

Lue lisää Landys Roimolan töistä osoitteesta http://landysroimola.com/

 

Aluetaiteen toteutuksessa yhteistyössä:

Kierrätyskeskus  Lakeuden Ympäristöhuolto

Vallila MiniFactory

Prysmian Group  Pohjois-Suomen Sähkö

Schneider Electric  Seinäjoen Kansalaisopisto

Sofia Pusa  Suomen Lanka

Tukos media

 

Provinssin kaikki lipputyypit nyt myynnissä! 

Siirry Provinssin lippukauppaan

16.9.2017
PROVINSSI ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2018

Nyt avautuu mahtava tilaisuus liittyä osaksi Provinssi-festivaalin ydinorganisaatiota ja olla mukana toteuttamassa ensi kesän parasta festivaalia! Ha..
Lue lisää »

5.7.2017
PROVINSSIN KÄVIJÄKYSELY 2017

Missä onnistuimme ja miten voisimme parantaa Provinssin järjestelyitä? Täytä Provinssi 2017 kävijäkysely ja autat meitä tekemään ensi kesän festivaali..
Lue lisää »