PROVINSSIN RUOKA JA JUOMA - MAKUELÄMYSTEN RUNSAUDENSARVI

Ranet

Provinssin makumaailma kehittyy ja laajenee vuosi toisensa jälkeen. Tulevanakin kesänä tarjolla on lukuisia uusia ravintolakonsepteja ja valikoima vanhoja yleisön suosikkeja. Jokainen myyntipiste tarjoaa kasvisvaihtoehdon, lähes jokainen myös vegaanisen.

 

SUBWAY PALAA PROVINSSIIN

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Provinssiin saapunut Subway asettuu tänäkin vuonna Provinssin festivaalialueen ytimeen eli päälavan kentän laidalle. Subwayn näyttävästä pisteestä saa paitsi laadukasta pikaruokaa, myös komeita näkymiä päälavaa kohti pisteen katolle sijoitetusta aitiosta käsin. Eat fresh!

Subway
Kuva: Provinssi / Petri Anttila

 

MAINEIKAS SANDRO TOTEUTTAA PROVINSSIN VIP-RUOAN

Rikkaat Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maut valtaavat tänä vuonna Provinssin VIP-alueen makumaailman. Erityisesti legendaarisista brunsseistaan tunnettu helsinkiläinen Sandro toteuttaa Provinssin runsaan ja korkeatasoisen VIP-menun. Menu elää päivästä toiseen ja pöytävaraukset isommille ryhmille ovat mahdollisia ennakkoon.

Sandro
Kuva: Sandro

 

PIZZAA, BURGEREITA JA PALJON MUUTA

Tänä kesänä Provinssissa saa pizzaa niin pikaruokatiskiltä kuin pöytiintarjoiltunakin. Viime vuoden tapaan Törnävänsaaren Paviljongin valtaa Pizzeria Carnival. Lisäksi ruokamyyntialueen uutuuksiin lukeutuu tänä vuonna suurimmista kaupungeistamme tuttu Pizzarium, pizza al taglio -konseptia toteuttava aito roomalainen palapizzeria. 

Pizzarium
Kuva: Pizzarium

Hampurilaistarjonta on jo totuttuun tapaan korkeatasoinen. Jo vuosia erilaisilla "Helsingin paras hampurilainen" -listoilla esiintynyt Treffipub asettaa grillinsä ensi kertaa Provinssiin. Yleisön ylistävän palautteen myötä Heimo Burger palaa revittyine burgereineen ja ruokarekka Ulpu kokkaa oman kaupungin laadukkaimpia artesaaniburgereita. Lisäki Provinssi Burger on jälleen myynnissä jokaisella anniskelualueella!

Treffipub

 

TÄYSLAIDALLINEN UUTUUKSIA JA VANHOJA SUOSIKKEJA

Pizzariumin ja Treffipubin lisäksi saarelta löytyy tukku muitakin tulokkaita herkullisine annoksineen. Tulokkaat edustavat ilahduttavasti ruokamaailmaa laidasta laitaan.

VIP-alueen notkuvien herkkupöytien lisäksi Sandro tuo makumaailmansa myös nopeamman ruokailun ystäville – miltä kuulostaisi napata mukaan vaikkapa kanelinen nyhtöankka, harissamajoneesi ja aprikoosi-inkiväärihillo pitaleipään sujautettuna? 

Boneless puolestaan tarjoaa Provinssissa rohkeita ja huolellisesti harkittuja makuyhdistelmiään, jotka rakentuvat kanan ja kukkakaali-wingsien ympärille. Marrakech Kebab & Falafel on niin ikään äärimmäisen tervetullut tulokas, jonka kebabit ja falafelit tehdään nykyaikaisin korkeatasoisin katuruokastandardein.

Boneless
Kuva: Boneless 

Thai Papaya vastaa Provinssin kaakkois-aasialaisesta ruokatarjonnasta eikä perinteinen yleisönsuosikki, Ho Dain kevätrulla, katoa valikoimasta tänäkään vuonna. Levantin kehutut meze-annokset täydentävät tarjontaa Lähi-idästä, Dead Burrito Meksikosta ja Street Pitas Etelä-Euroopasta käsin. Beanit Food Truck tarjoaa vegaanisuosikkeja bowleista burgereihin. Ranskisten ystävälle parasta tarjoavat kovasti toivottu Premium Loaded Fries sekä brittityyliin kalan kanssa operoivat Fisu ja Ranet.

Thai Papaya

 

MAKEITA JA ALATI KEHITTYVÄÄ JUOMATARJONTAA

Juomatarjontakin on jälleen aikaisempaa korkeatasoisempi ja monipuolisempi. Valikoimasta löytyy lukuisia eri tavoin erikoistuneita drinkkibaareja, erikoisolut- ja viinibaareja unohtamatta. Vuoden kiinnostavin juomauutuus on VIP-alueen Fever-Tree Ultimate G&T Bar, joka yhdistää tarkoin valittuja ja moninkertaisesti maailmalla palkittuja huippuginejä markkinoiden parhaisiin miksereihin. Kyrö Distilleryn drinkkitarjonta laajenee palvelemaan alueen tarjontaa aikaisempaa kattavammin. 

Jäätelön, kahvin tai creppien ystäviä ei unohdeta tänäkään vuonna. Illyn erikoiskahvila ja Kolmen Kaverin Jäätelön jätskibaari löytyvät alueelta, aivan kuten Crepe Stop herkullisine jälkiruokineen.

 

Bon Appetit!

Premium Loaded Fries

Huomioithan, että ruoan myynti lopetetaan 15 minuttia ennen festarialueen sulkeutumista.