PROVINSSIN RUOKA JA JUOMA - MAKUELÄMYSTEN RUNSAUDENSARVI

ruoka

Provinssin ravintolatarjonta kehittyy vuosittain isoin harppauksin. Tänäkin vuonna luvassa on lukuisia uusia toteutuksia niin ruoan kuin juomienkin ystäville. Tarjolla on kattavasti vaihtoehtoja jokaiseen ruokavalioon ja makuun!

SUBWAY SAAPUU FESTARIKENTILLE

Subway tekee komean sisääntulon festarimaailmaan asettumalla suoraan Provinssin festivaalialueen ytimeen eli päälavan kentälle! Subwayn näyttävästä pisteestä saa paitsi laadukasta pikaruokaa, myös komeita näkymiä päälavaa kohti pisteen katolle sijoitetusta aitiosta käsin. Eat fresh!

JUURELLA TOTEUTTAA PROVINSSIN VIP-RUOKARAVINTOLAN

Provinssin VIP-ravintola kokee tulevana kesänä kaikkien aikojen tasonnousun. Etelä-Pohjalaisen ravintolakulttuurin kruununjalokivenä tunnettu ravintola Juurella kattaa päivittäin vaihtuvan menun, joka noudattaa ravintolan tuttuja perusperiaatteita - laadukkaita raaka-aineita, puhtaita makuja ja tyylikästä esillepanoa.

BURGERIT JA PIZZA CARNIVAL ISLANDIN YLPEYDENAIHEENA

Törnävänsaaren kaunis Paviljonki taittuu ensi kesänä Provinssin omaksi pizzeriaksi! Runsaasti sisätiloihin sijoittuvia istumapaikkoja tarjoava ja terassialueelle paisuva Pizzeria Carnival tarjoaa myös vegaanit huomioivan valikoiman viihtyisässä ja rauhallisessa ympäristössä.

Myös burgereita tarjotaan tasokkaammin ja monimuotoisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Palkittu ja arvostettu Social Burgerjoint rantautuu Helsingistä ensi kertaa Provinssiin, viime vuosien ehdoton yleisösuosikki Heimo Burger tuo revityt burgerinsa takaisin, Thaiger tarjoaa hampurilaista kaakkois-aasialaisella twistillä ja ruokarekka Ulpu esittelee parasta paikallista artesaaniburger-osaamista. Lisäksi entistäkin herkullisempi Provinssi Burger on tänäkin vuonna myynnissä jokaisella anniskelualueella!

MAKUJA IDÄSTÄ JA LÄNNESTÄ

Kauko-idästä makuja tarjovat niin viime vuonna ensi kertaa Provinssissa nähty Thai Papayan foodtruck kuin vanha tuttumme Ho Dai klassisine kevätrullineen. Ensi kertaa Provinssiin saapuu myös helsinkiläinen Levant, joka tuo kokonaisuuteen kaivatun tuulahduksen Lähi-idästä meze-annoksineen. Lähi-idän makumaailmaa edustaa tänäkin vuonna myös monivuotinen yleisösuosikki Fafa's.

Monimuotoisen kattauksen täydentäjinä nähdään Fisu ja Ranet, TexMex-osaaja Dead Burrito ja viime vuonna suoraan ensikertalaisena festarivatsat valloittanut Premium Loaded Fries. Ihana Mummola tarjoaa kotoisammat vaihtoehdot ja Skewers herkullisia vartaita. Nämä ja muut löydät Carnival Islandin ruokailualueelta!

ranet

PROVINSSIN JUHLAOLUEN TAKANA MALLASKOSKI JA STALLHAGEN

Juomatarjonta tapahtumassa on jälleen aikaisempaa korkeatasoisempi ja monipuolisempi. Valikoimasta löytyy niin giniin, vodkaan, viskiin kuin rommiinkin erikoistuneita cocktailbaareja, erikoisolut- ja viinibaareja unohtamatta.

Juomavalikoiman kärkenä nähtävän Provinssi 40th Celebration Pale Ale -oluen ovat yhdessä suunnitelleet Mallaskosken Panimon Jyri Ojaluoma ja Stallhagenin Mats Ekholm. Provinssi-olutta tarjotaan jokaisella festivaalin ravintola-alueella. Provinssi-olutta löytyy jo ennen tapahtumaa Seinäjoen S-Marketeista ja Prismasta ja tietysti kaupungin parhaista ravintoloista.

kakku 
Kuva: Provinssi 

Kahvin ystäviä Carnival Islandin alueella hemmottelee Provinssin virallinen erikoiskahvikumppani Illy, jonka festarikahvila tarjoaa laadukkaita italialaisia erikoiskahveja läpi viikonlopun. Jäätelöä rakastavien ehdoton herkkupala on maan parasta jäätelöä tuottava Jymy, jonka myyntipiste sijoittuu Woodland-alueen läheisyyteen. Lisäksi Crepe Stop tarjoilee suolaisten ja makeiden kreppien lisäksi aitoa ranskalaista limonadia eli citron presseä.

Huomioithan, että ruoan myynti lopetetaan 15 minuttia ennen festarialueen sulkeutumista.