15.05.2018

ALUEOHJELMA JA -TAIDE

Musiikin, yhdessäolon ja laadukkaiden ravintolapalveluiden ohella Provinssi on myös paljon, paljon muutakin. Ympäri festivaalialueetta ja Camp Provinssia löytyy lukemattomia viihdyttäviä, yllättäviä ja ilostuttavia ohjelmanumeroita ja taideprojekteja. Ensimmäiset osa-alueet on nyt julkistettu, paljon lisäyksiä luvassa pitkin loppukevättä ja alkukesää. 

Alueohjelmaa järjestetään sekä ennakkoon kerrotun aikataulun mukaisesti että yllätyksellisesti juuri silloin kun sitä vähiten osaisit odottaa. Pidä siis silmäsi auki liikkuessasi Provinssi-alueella! Tarkemmat aikataulut kerrotaan alueohjelman valmistuttua kokonaisuudessaan.

Törnävänsaaren festivaalialue täyttyy taideteoksista ja -projekteista kasvaen tilataidenäyttelyksi. Mika Pettissalo kokoaa jo aiemmin Provinssissa nähdyistä hahmoista installation alueelle. Artesaani Janita Ala-Mutka rakentaa metalliromusta puiden oksille ripustettavia eläinhahmoja. Landys Roimolan ikoninen Norsu-teos vastaanottaa tänäkin vuonna festivaalikävijät tapahtuma-alueelle.

Camp Provinssissa järjestetään lauantai-illan päätteeksi klassiset syntymäpäiväjuhlat! Lauantaina aamupäivällä Touhuteltta koristellaan festarivieraiden toimesta iltaa varten, jolloin on luvassa ohjelmaa, kreisibailausta ja ennen kaikkea mahtavat päätösbileet.

Päälavan läheisyydessä sijaitseva maailmanpyörä vie festarivieraat korkeuksiin, ja vauhdikkaampia elämyksiä tarjoilee benji-hyppy.

Kansantanssia uudella ja raikkaalla otteella toteuttava Säpäkät tulee ilostuttamaan Provinssiin kukkamekoissaan 50-luvun henkeen

Samba Tropical tuo brasilialaisen lämmön ja Rion karnevaalitunnelman tullessaan! Loisteliaat asut, upeat tanssijat ja aito brasilialainen batacada-rummutus eivät jätä ketään kylmäksi. 

Korttiartisti Raimo Lusma luo ja esittää taianomaisia hetkiä ja kokemuksia.

Camp Provinssi -leirintäalueella järjestettävässä Aamujoogassa saat karistettua edellisen päivän pölyt ja jumit ja tehtyä tilaa uusille seikkailuille. Joogaopettaja Anna Strazdinan ohjauksessa pysyt mukana, vaikka et olisi koskaan ennen joogannut. Kevyt herättelevä harjoitus sopii kaikentasoisille ja -kuntoisille, et tarvitse joogamattoa tai mitään erityisvälineitä.

Festarilempi leiskumaan klassisen parisuhdevisailun merkeissä: Camp Provinssissa tavataan uusia tuttavuuksia ja mahdollisesti myös ihastutaan Napakympin parissa. Touhuteltassa pääset myös kokeilemaan onneasi Bingossa tai todistamaan festivaali- ja artistitietämyksesi Provinssi-tietovisassa.

Provinssin aikaan pelataan jalkapallon MM-kisoja. Kisakatsomot löytyvät festivaalialueelta sekä Camp Provinssista. Torstaina 28.6. pelataan alkulohkon otteluita, ja lauantaina 30.6. on luvassa ensimmäiset neljännesvälierät.

Sauna on jälleen lämpimänä Camp Provinsissa aamusta yöhön. Pääset vaikka aamu-uinnin jälkeen löylyttelemään edellisen päivän pölyt pois.

Ja kuten aikaisemmin mainitsimme, paljon lisää alueohjelmaa kerrotaan Provinssin lähestyessä!

27.04.2018

Provinssin juhlavuoden ohjelmisto valmis ja aikataulut julkistettu

PROVINSSIN JUHLAVUODEN OHJELMA VALMIS JA AIKATAULUT JULKISTETTU

40. kertaa järjestettävän Provinssi-festivaalin juhlavuoden ohjelmisto on valmis, ja tapahtuman soittoaikataulut on nyt julkistettu.

Provinssin lipunmyynti jatkuu ennätyksellisen vilkkaana ja myös majoituspaketit hupenevat kovaa vauhtia.

Iso-Britannian kansallisaarteeksi nimetty Madness tunnetaan ska-musiikkia, rockia ja poppia yhdistelevästä tuotannostaan. ”Our House” ja “It Must Be Love”-jättihiteistään muistettu kokoonpano tanssittaa Provinssi-yleisöä letkeillä rytmeillään perjantaina 29. kesäkuuta.

Antti Tuisku soittaa Provinssissa lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä kesän ainoan keikkansa, jonka jälkeen artisti jää pitkälle tauolle. Festivaalin jokaisena päivänä on luvassa muutakin Antti Tuiskuun liittyvää ohjelmaa: torstaina artistia haastatellaan yleisön edessä ja perjantaina Antti Tuisku esittää akustisen konsertin intiimillä Amphitheatre-lavalla. Camp Provinssissa on myös oma Pakko twerkkaa -leirintäalue, joka on tarkoitettu erityisesti Anatude-faneille. 

Kotimaisen pop-kentän kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvat Isac Elliot ja ABREU, toukokuussa uransa 10. pitkäsoiton julkaiseva Maj Karma, ”Töis”-hittinsä siivittämänä Emma-gaalassa Vuoden tulokas -sarjassa ehdokkaana ollut hiphop-lupaus Cledos sekä pitkän linjan suomirock-yhtye Egotrippi nähdään ensi kesän Provinssissa.

Tuoretta kotimaista soundia Provinssiin tuovat aikaisemmin Tippa T -nimellä tunnettu trap-suosikki Tippa, uransa aikana niin poppia ja soulia kuin hiphopia ja tangoakin julkaissut Yona,  feminististä näkökulmaa kotimaiseen rap-kulttuuriin tuova Adikia, folkia ja vanhaa iskelmää kappaleissaan sekoittava Laura Moisio, Cheekin ”Sillat”-kappaleeltakin tuttu pop-artisti Ilta, vertauksia Huoratronin kaltaisiin nimiin kerännyt elektronisen musiikin artisti Detalji sekä kokeellista hiphopia triphopiin yhdistelevä Sitoi.

Keväällä esikoislevynsä julkaissut laulaja-lauluntekijäkaksikko Ida Paul & Kalle Lindroth sekä elektronisesta indie-musiikista tunnettu Ona Kamu viimeistelevät Amphitheatre-lavan kattauksen.

Hiljattain uransa parhaaksi nimetyn albuminsa julkaissut Lasten Hautausmaa, viimeisen vuoden aikana yhdeksi suosituimmista kotimaisista punk-bändeistä noussut Huora, 90-lukuista vaihtoehtorockia soittava Ghost World sekä tänä keväänä Hollannin maineikkailla Roadburn-festivaaleilla esiintynyt psykedeliarock-yhtye Horte täydentävät vaihtoehtoisemman rockin tarjontaa.

 

 

 

09.04.2018

Vallilalta kuositaidetta Provinssiin

Provinssin juhlavuoden festivaalikassia koristaa Matleena Issakaisen näyttävä yöperhonen, mystinen festarikiitäjä. Yökkönen muodostuu itse asiassa kolmesta eri perhosesta. Taustalla kohoavat puiden latvat ja etualan kasvillisuus on napattu festarialueen ja Seinäjoen luonnosta. Yötanssi-kuosi leiskuu kahdessa värityksessä, trendiväri lilassa sekä voimakkaassa oranssissa. Yön kiitäjät värjäytyvät lavan laservaloista ja kesäyön toisesta todellisuudesta. Suunnittelija Matleena ammensi kuosi-inspiraatiota sekä omista festarimuisteloistaan että alitajuntansa pyörteistä.

 Matleenan eeppisimmissä festarimuistoissa jorataan kesäyössä diskopallon lailla välkehtivässä paljettimekossa: tanner tymisee, hiki virtaa ja jengi bailaa hulluna.

Pääsin ekan kerran festareille 16-vuotiaana ja siitä lähtien olen ollut lähes joka vuosi. Provinssi on mulle kesän tärkein ja tutuin festari, aito ja rehellinen rock-festari. Parasta on se vapautunut tunnelma. Voi vaan bailata menemään totaalisen irti arjesta. Provinssista saa koko vuodeksi hyvät fiilikset ja energiatankkaukset säilöön. Ja meno vaan paranee joka vuosi. Tykkään itse kovasti yöpyä teltassa: yöllä ohuen telttakankaan toisella puolen jotkut vaan jatkavat bailaamista täyttä menoa sata lasissa, Matleena tunnelmoi.

Kuosidesign valloittaa aluetaiteessa

Vallila tekee ensi kesänä uniikkia aluetaidetta Provinssiin. Vallilan inhouse-kuosisuunnittelijat loivat tapahtuman tunnelmasta inspiroituneet kuosit, joista tehdään kuosi-installaatioita sekä värikylläisiä aluerajauksia ja -somistuksia. Provinssissa perhosvaikutus alkaa heti sisääntuloporteilta: portit on puettu ensi kesänä perhoskuosein, samoin kuin lipunmyynnin teltta ja pari eri festariaitaa. Provinssin päälavan kolmikerroksisen miksaustornin takaseinällä siipensä levittää jättimäinen yökiitäjä, jonka siipiväli hipoo kymmentä metriä. 

Festarikassit tulevat myyntiin huhtikuussa  

Festivaalikangaskassit ovat Provinssin virallisia festarikasseja ja kasseista löytyy Provinssin logo. Kassi on jämäkkä, kestävä ja tilava puuvillakassi vetoketjullisella sisätaskulla. Festarikassiin mahtuu mainiosti kaikki olennaisin: puhelin, lompakko, aurinkorasva, lämmintä vaatetta, glittermeikit, luha, pieniä diskopalloja ja se olennaisin, eli ready to rock -fiilis. Kassi toimii paitsi tyylielementtinä myös bändipaidan tavoin muistona legendaarisista kesähetkistä, -retkistä ja bailuista. Kassit tulevat myyntiin kaikkiin Vallila-myymälöihin huhtikuun loppuun mennessä. Kassin hinta on 10 €/kpl 

Festivaalikasseja on painettu rajattu 600 kappaleen painos. Kangaskassit tulevat myyntiin huhtikuussa ja niitä on saatavilla myös Provinssista.

06.04.2018

Paperi T Provinssiin

Paperi T eli Henri Pulkkinen nähdään Provinssissa lauantaina 30.6. Helsinkiläinen rap-artisti ja runoilija julkaisi tänään lähes kolmen vuoden odotuksen jälkeen uuden singlen ”Kaikki on hyvin”. Artistin samanniminen toinen albumi julkaistaan 15.6.

Valitettavasti Santa Cruzin esiintyminen Provinssissa on peruuntunut.

19.03.2018

Provinssi julkistaa Ambassador-ohjelman

Provinssi julkistaa Ambassador-ohjelman! Festivaalin virallisena lähettiläänä myyt lippuja uuden lipunmyyntipalvelun kautta ja ansaitset pisteitä, joilla voit lunastaa itsellesi palkintoja. Lipunmyynti tapahtuu henkilökohtaisen myyntilinkin kautta. Mitä enemmän pisteitä ansaitset, sitä enemmän palkintoja voit lunastaa. Sinun kauttasi lipun ostavat ystäväsi saavat pääsylippunsa lisäksi myös pieniä etuja!

Mitä Ambassadorin pitää tehdä?

1) Luo tili tästä: https://provinssi.onverve.com/campaign/provinssi-festival/recruit?lang=en-US

2) Kirjaudu tilille ja klikkaa "Start selling".

3) Valitse lipputyyppi ja määrä, jonka haluat myydä.

4) Anna ystäväsi nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Ystäväsi saa sähköpostiinsa linkin lipunmyyntisivulle. Jokaisesta ystäviesi tekemistä ostoista saat pisteitä tilillesi.

5) Siirry takaisin kohtaan 3!

Suljetussa Provinssi Ambassadors 2018 Facebook-ryhmässä saat neuvoja lippujen myymiseen sekä vastauksia erilaisiin kysymyksiin. Helppokäyttöinen ohjelma on englanninkielinen.

05.03.2018

PROVINSSIN JUHLAVUODEN KOTIMAINEN ARTISTIKATTAUS TÄYDENTYY 40 NIMELLÄ

Suomen festivaalikesän ykköstapahtumiin jo neljän vuosikymmenen ajan kuuluneen Provinssin juhlavuoden ohjelmisto täydentyy 40 kotimaisen artistin myötä.

Jaren ja VilleGallen muodostama JVG kuuluu kiistatta Suomen tunnetuimpiin ja suosituimpiin rap-yhtyeisiin. Uransa aikana yli 200 000 albumin myynnillä platinarajoja rikkonut JVG julkaisi viimeisimmän pitkäsoittonsa “Popkorni” elokuussa 2017. Peräti yhdeksän Emma-palkintoa pokannut kaksikko tunnetaan megahittiensä lisäksi yleisön kerta toisensa jälkeen valloittavasta live-energiasta.

Perinteisempää rock-ilmaisua edustavat aina ajankohtaiset yleisösuosikit Maija Vilkkumaa, Olavi Uusivirta, Pariisin Kevät, Scandinavian Music Group sekä Von Hertzen Brothers.

Ensiesiintymisensä Provinssi-yleisön edessä tekee elektronista soundia sykkivä tuore pop-yhtye Ruusut, jonka muodostavat monista yhteyksistä tutut Ringa Manner (mm. The Hearing), Miikka Koivisto (mm. Disco Ensemble), Alpo Nummelin (mm. Cityman) ja Samuli Kukkola (mm. Solano).

Sulavalla soundillaan festivaalikattausta maustaa Reino Nordin, jonka jättihitti “Antaudun” saavutti kesällä 2017 tuplaplatinaa Spotifyssa ja palkittiin Vuoden striimatuimman biisin Emmalla helmikuun alussa yli 11 miljoonalla kuuntelukerrallaan.

Raskaampaa pohjoista osaamista edustavat eeppisen power metallin sanansaattajat Sonata Arctica ja Ensiferum. Suomi-metallin kärkinimenä paikkansa vakiinnuttaneen Stam1nan 10 vuotta sitten ilmestynyt merkkiteos “Raja” uudelleenjulkaistaan huhtikuussa. Tuoretta vimmaista energiaa tarjoaa oululaislähtöinen Blind Channel sekä Rolling Stone -lehdenkin noteeraama helsinkiläinen hard rock -ryhmä Santa Cruz.

Suomenkielisen grimen ykköskastiin kuuluva Töölön Ketterä tuo Lontoon kaduilta tutun soundimaailman kotimaiseen hiphop-skeneen. Yllätyspaluun tehnyt Stig Dogg tunnetaan suomalaisen r´n´b:n itseoikeutettuna valtiaana, ja artistin juuri julkaistulla uutuuslevyllä kuullaan vierailijoita Asasta Pyhimykseen, JVG:sta Vestaan ja Eevil Stööstä Tippa-T:hen. Rähinä Recordsin talliin kuuluva lahjakas laulaja Nelli Matula on kohonnut suuren yleisön tietoisuuteen tiiviin keikkailun ja lukuisten Spotify- ja radiohittiensä ansiosta.

Omaehtoisen rapin mestarit Eevil Stöö x Kube julkaisivat yhteis-ep:n “Pomo Sapiens” joulukuussa 2017. Ainutlaatuisesta live-energiastaan tunnettu PastoriPike nousi laajempaan huomioon viime vuoden “Aito G” -EP:llään. Yksi suomiräpin menestyneimmistä nimistä on paluun loppuunmyytyjen yleisömerien eteen tehnyt Pikku G, jonka vuonna 2003 ilmestynyt läpimurtoalbumi “Räjähdysvaara” toimi tienraivaajana hiphopin nykysuosiolle.

Amphitheatre-lavalle nousevat jo ensimmäisessä Provinssirockissa vuonna 1979 esiintyneet ikoniset suomirockin uudistajat Yari ja Tuomari Nurmio, joka nähdään yhdessä tuoreen Luupäät-kokoonpanonsa kanssa. Suomi-indien kärkinimet Litku Klemetti ja Kynnet sekä kokeellisen rockin pioneeriyhtye Circle ovat lunastaneet paikkansa kriitikoiden ja yleisön suosikkeina. Kulttimainetta nauttiva Joose Keskitalo tunnetaan soolouransa lisäksi myös Kolmas Maailmanpalo- ja Paavoharju-yhtyeistä. Musiikissaan suuria teemoja syleilevän laulaja-lauluntekijän viimeisin albumi on viime vuonna ilmestynyt “Julius Ceasarin anatomia”.

Kitarapohjaisen rockin alkulähteestä ammentavat Jess and the Ancient Ones ja Mara Balls. Primitiivisen hypnoottista ja kraut-vaikutteista elektronista musiikkia takova K-X-P julkaisee uutta materiaalia keväällä. Kouvolalaistrio Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS? julkaisi alkuvuodesta melodista ja lo-fi-vaikutteilla maustettua indierockia “Jazzbelle 1984 / 1988” -albumin muodossa.

Provinssi-debyyttinsä tekevät urbaanin musiikin nousevat nimet Vilma Alina ja Juulia sekä suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen esikoislevyllään “Nuorena jaksaa” kohonnut Aleksanteri Hakaniemi. Uuden sukupolven suomirock-soundia edustavat Karina ja Pimeys sekä kovassa nosteessa oleva artistitulokas M.

Arvostettu blues-kitaristi Erja Lyytinen sekä maamme eturivin koomikoiden muodostama The Comedians vahvistavat osaltaan monipuolista artistikattausta.

Modernin ajattomasti soiva kansanmusiikkiyhtye Pirulainen sulattaa genre-rajoja rikkovassa musiikissaan vaikutteita vanhasta iskelmästä, Amerikan juurimusiikista sekä rockista. Kolmen soinnun voimaan luottava helsinkiläinen punkbändi MMSP on kerännyt vertauksia mm. Tehosekoittimeen ja Pää Kii -yhtyeeseen. Tamperelainen High School Dropouts puolestaan kumartaa häpeilemättömästi 90-luvun pop punkille soittaen Green Dayn, The Offspringin ja muiden aikalaisten suurimpia hittejä.

20.02.2018

Provinssin myyntipaikkahaku on nyt avoinna!

Ensi kesänä jo 40. kertaa juhlittava Provinssi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 28.6.–30.6.2018 ja paikkana on tuttu Seinäjoen Törnävänsaari.

Haemme nyt myyjiä mukaan luomaan kesän parasta festivaalia! Haku päättyy 20.3.2018. Hakemus ei vielä sido sinua mihinkään ja kontaktoimme kaikki hakijat henkilökohtaisesti.


Lisätietoa hinnoittelusta:

5m x 5m ruokamyyntipaikka festivaalialueella (5700 EUR + ALV) * 
Food Truck tai vastaava festivaalialueella (5000 EUR + ALV) *
Muu myyntipiste (hinnoitellaan tapauskohtaisesti)
Myyntipiste Camp Provinssissa (hinnoitellaan tapauskohtaisesti)

* 5 m x 5 m ruokamyyntipaikka sisältää teltan, sähkön (3x32A) ja huoltoalueen palvelut (vesi, jätehuolto). Food Truck -paikat sisältävät sähkön (3x32A) ja huoltoalueen palvelut (vesi, jätehuolto).

 

TÄSTÄ MYYNTIPAIKKAHAKEMUKSEEN

 

31.01.2018

PROVINSSIN JUHLAVUODEN ARTISTIKATTAUS TÄYDENTYY!

 
Ensi kesänä 40-vuotisjuhlaansa viettävän Provinssin ohjelmisto on vahvistunut useilla kansainvälisillä ja kotimaisilla huippunimillä. 
 
Yhdysvaltalainen hiphop-musiikin superyhtye Run The Jewels saapuu odotetulle keikalle Provinssiin.  El-P:n ja Killer Miken muodostama Run The Jewels on noussut vaihtoehtoisen hiphopin keskeisimmäksi nimeksi kolmen julkaistun albumin ja maailmalla areenoita täyttävien keikkojensa myötä. 
 
Peräti kahta uutta albumia parhaillaan valmisteleva skotlantilaistrio Biffy Clyro sekä karismaattisen solistinsa Maja Ivarssonin luotsama, Ruotsin rakastetuimpiin kuuluva rockbändi The Sounds ovat lunastaneet paikkansa pyöreitä täyttävän festivaalin juhlakattauksessa aina yhtä hurmoksellisilla keikoillaan. 
 
Provinssin raskaampaa ohjelmistoa edustaa teknistä ja progressiivista äärimetallia soittava ruotsalaisyhtye Meshuggah. Viime syksynä viimeisimmän albuminsa julkaissut yhdysvaltalainen PVRIS saapuu Suomeen vuosia odotetun festivaalikeikan merkeissä. Stadioneillekin soveltuvaa vaihtoehtorockia kiihkeään post-hardcoreen yhdistelevä bändi  on kiertänyt maailmaa esimerkiksi Musen ja 30 Seconds to Marsin seurassa. 
 
Vahvaa brittiosaamista edustavat vaihtoehtorock-yhtyeet BasementThe Hunna sekä tämän hetken kuumin indietulokas Superorganism. Kansainvälistä artistikaartia täydentää vertauksia mm. Drakeen kerännyt tanskalaisräppäri Noah Carter
 
Uransa joulukuussa lopettava ja hiljattain peräti kuusi Tavastia-iltaa minuuteissa loppuunmyynyt Disco Ensemble saapuu viimeistä kertaa Provinssiin. 
 
Provinssin urbaanin musiikin kotimaista tarjontaa vahvistavat keväällä kolmannen pitkäsoittonsa julkaiseva Atomirotta, urallaan yli 50 miljoonaa Spotify-kuuntelukertaa kerännyt pop-tähti Evelina sekä suomiräppäri Gettomasa.
 
Mokoma soittaa Provinssissa kaksi keikkaa. Festivaalin avauspäivänä on luvassa akustinen esiintyminen Amphitheatre-lavalla ja perjantaina sähköinen Mokoma-keikka. Amphitheatren toinen uusi kiinnitys on pitkän uransa aikana ensimmäistä kertaa Provinssissa nähtävä Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys. 
 
Amphitheatre-lavan ohjelmiston avaa jokaisena kolmena festivaalipäivänä Provinssi-musikaali. Suomen kulttuurirahaston kärkihankkeeksi valitun musikaalin rooleissa nähdään mm. Maria Lund, Queen-musikaalissa Freddie Mercurya esittänyt Kimmo Blom, Salatuista elämistä tuttu Irina Vartia sekä seinäjokelainen näyttelijä Ville Orttenvuori. 
 
Provinssin ohjelma täydentyy talven ja kevään aikana vielä noin 50 esiintyjällä.

 

22.01.2018

Cheek täydentää Provinssin artistikattausta

Uransa viimeistä vuotta viettävä Cheek jättää komeat jäähyväisensä Provinssi-yleisölle perjantaina 29. kesäkuuta. Kotimaisen räpin valtavirtasuosioon saattanut Cheek on huiman uransa aikana kohonnut Suomen suosituimmaksi artistiksi loppuunmyytyjen suurkonserttien, lukemattomien palkintopystien sekä jättihittien kuten “Sokka irti”, “Timantit on ikuisia”, “Sä huudat” ja “Enkelit” myötä. 

Lisää festivaaliuutisia luvassa jo ensi viikolla...
 
 
« Edelliset 10